Inget ont som inte för något gott med sig…

Vänner har förlorat nära och kära, Vi har inte fått umgås så mycket som vi velat, inte kramats och inte varit nära. Det har varit tungt tror jag alla tycker. 

Det som kommit till oss är att vi alla har varit så illa tvungna att börja reflektera över våra situationer och våra liv. Både bra och dåliga saker. Vad som är viktigt och vad man kan släppa taget om? Utkomsten av detta kommer säkerligen visa sig under 2021. Karriär- och jobb-byten, flyttar, skilsmässor, kärlek till det man har, mer umgänge med familj och barn, ensamhet och icke-umgänge och vad allt detta gör med oss. För vissa ro och ny energi över till annat och för andra rastlöshet och deppighet. Ens värderingar har kanske också kommit på kant med var man befinner sig i livet. Nya spår i skivan har gjort att livet kanske har tagit en annan riktning som gör att det skaver. Låt det inte skava för länge för då vet vi vad som händer. Spricker blåsan så tar det längre tid att komma på fötter. Att alltid vara lite pro-aktiv och förberedd kan rädda oss i många situationer.

Många har hittat nya saker att sätta tänderna i för att man fått mer tid hemma. Alltifrån att börja med någon sport till att nörda ner i något fritidsintresse som legat begravt. Bokförlagen har visst blivit översvämmade med manus den här hösten, friluftskläder och sportattiraljer har hittat ut i skogen. Marshalltillverkning, möbeltapetsering, linoleumtryck och avancerade pepparkakshus och odlingsprojekt. Det tar inte slut med årets kreativitet. Underbart tänker jag. Let it flow, let it flow, let it flow. 

 

Mitt år, 2020 har varit förändringens år. 

Jag bestämde mig hösten 2019 att jag ville bli coach. Mitt bästa beslut på många år! 

Så fort jag gjort första delen på coachutbildningen så visste jag att jag kommit rätt. 

Personlig utveckling, lyssnande, tekniker, nya härliga vänner och kollegor, samtal, skratt och tårar. Jag vill säga tack till alla er som trott på mig, detta mitt första år som coach, ni anar inte vad det har varit betydelsefullt! Alla möten, alla insikter och alla hejarrop. När man startar om mitt i livet med att kasta sig ut på djupt vatten är supporterklubben enormt viktig. Utan er mycket svårare! 

Er jag coachat är jag oerhört tacksam att jag mött. Lika mycket som jag jobbat på att stötta er, lika mycket har jag fått tillbaka. Det är en glädje att se och följa era framsteg, stora som små. Drömmar som blir verkliga eller kanske små babysteg till något nytt som kan vara en ny riktning eller ett nytt förhållningssätt. Att se människor växa är fantastiskt. 

Jag bestämde mig för att ha kvar mitt hus på Österlen och omfamna det med allt vad det innebär av ogräsrensning och annat ;-). Ni som känner mig vet att jag har tvivlat ibland… 

…men Österlen är underbart!

Jag åkte på besök till @rorback_forestretreat Rörbäck Forestretreat utanför Varberg för att prata ihop mig med Anna Sandgren om kommande Boost Camps som jag hoppas kunna genomföra 2021. Skulle någon vara intresserad av att träffa andra småföretagare, utveckla er business och vara på en fantastiskt inspirerande och vacker plats i skogen ett par dagar, låt mig veta!

Reportage om Rörbäck i Magazinet The New Era @theneweramagazine . 

 

Det har gjorts otaliga Walks & Talks på Österlen, i Stockholm och i Malmö, vilket är ett fantastiskt sätt att coacha på. Förening av nytta och nöje. 

 

Workshops i Stockholm och on-line, IRL coachning, när vi trodde det var ok och inspirerande vänner och utställningar. Allt det där jag längtar efter att få göra mer av. 

 

Zoom och telefoncoachningar som funkat hur bra som helst. Ni har pratat och jag har lyssnat, utmanat, speglat och skrivit och ritat. Många steg framåt har nåtts. 

 

2021 välkomnar jag nya som gamla coachklienter, tider finns om du skulle känna dig sugen på en omgång. Vi som redan är igång, kör på med ny energi!

 

Jag kommer börja jobba med ett större företag och ledarskapsutveckling vilket jag verkligen också ser fram emot! 

 

Om jag får drömma mer om nästa år så önskar jag mig fler samarbeten med företag som vill utveckla chefer och medarbetare att bli mer kreativa eller kanske mer strukturerade och framför allt ha ett mer coachande förhållningssätt till sitt jobb. Att småföretagare och frilansare tar chansen att satsa på sig själva för att kunna utnyttja sin potential bättre. Att bli sparrad och utmanad kan vara skillnaden för din framgång. Ni som är trötta på att vandra runt i honungsburken och hellre vill ta er själva på allvar, infria det ni går och drömmer om, ändra riktning eller arbeta med era relationer, hör av er för ett förutsättningslöst möte.

 

Till sist, vill du att 2021 skall bli ditt år, så har jag några frågor som du kan ställa dig.

-       Vad är din intention för året?

-       Vad behöver du göra för att den skall bli verklighet?

-       När kommer du att börja göra det du förutsatt dig?

 

Tack för i år och vi möts nästa år, glöm nu inte att vädra ut 2020 och bränna upp det du vill lämna bakom dig! 

 

Elisabeth

 

#coach #coaching #coachning #coachandcreate #personligutveckling #2021 #nyatag #framåt #tacksamhet 

 

Weston MacKinnon Unsplash

Weston MacKinnon Unsplash

 

 

 

 

 

 

 

 

Next
Next

Lever du ett “copy & paste”liv?